Dinosaurus

U Vizitorskom centru Specijalnog rezervata prirode ”Zasavica”, od početka aprila do kraja juna naredne godine, održaće se najveća svetska izložba dinosaurusa.

Izložba pod nazivom ”Svet dinosaurusa” sadrži 60 eksponata u prirodnoj veličini. Svaki eksponat je rekonstruisan po poslednjim naučnim otkrićima nemačkog paleontološkog istraživačkog centra, pod strogim nadzorom paleontološkog muzeja iz Hanovera. Pored svakog eksponata naći će se i tabla sa svim informacijama o određenoj vrsti.

Tokom trajanja izložbe biće organizovane razne akcije, kreativne radionice za decu i drugi prateći programi, najavili su organizatori izložbe. Animacione zone sastoje se iz četiri dela: osvežavajuća zona, mali paleontolog, dečija kreativna zona, prodavnica suvenira.

Izložba će biti otvorena tokom aprila, maja i juna. Cena ulaznica je 400 dinara za odrasle, dok je za decu i penzionere ulaz 350 dinara.

Porodična karta za razgledanje izložbe i vožnju brodom je 1000 dinara. Nakon 65 miliona godina, povežite se sa najrazrađenijom i najsloženijom mobilnom izložbom dinosaurusa u Evropi. Sada je moguće videti i osetiti ove neverovatne životinje iz drevnih vremena, velike koliko i sam život.