Sajam-Turizma-2015

Jedna od najposećenijih manifestacija Beogradskog sajma – Međunarodni sajam turizma, održaće se od 19. do 22. februara ove godine. Po 37. put Srbija će biti turistički centar jugoistočne Evrope, jer će Sajam turizma

okupiti sve najznačajnije organizacije, agencije, turoperatore, hotele, planinske centre, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata. Izlagači će svoju ponudu, uključujući i aranžmane za predstojeću sezonu, predstaviti u šest izložbenih hala (hala 1, hala 2, hala 3, hala 3a, hala 1a i hala 4). Srbija će i ove godine biti predstavljena sa posebnom pažnjom, kao izuzetna turistička destinacija, koja ima bogate i raznovrsne sadržaje za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanture.

Ovogodišnja zemlja partner će biti Ujedinjeni Arapski Emirati. Ovo je sedmi put da neka država dobija status države partnera, a do sada su to bile Indonezija, Nemačka, Turska, Hrvatska, Slovenija i Tunis.

Organizatori očekuju da će na ovogodišnjoj smotri učestvovati više od 1.100 izlagača iz pedesetak država, a procenjuje se i da će ga posetiti oko 64 hiljade ljudi. Istovremeno sa 37. Sajmom turizma biće održane još tri manifestacije, koje tradicionalno upotpunjuju turističku ponudu: 11. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA , 6. Sajam vina BeoWine i 11. Sajam suvenira.

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica učestvovaće i ove godine sa svojom sajamskom ponudom, a akcenat će biti stavljen na zajednički nastup sremskih opština.

Pod sloganom ,,Divan je kićeni Srem,, nastupiće turističke organizacije Sremske Mirovice, Rume, Šida, Pećinaca, Iriga, Inđije, Stare Pazove i Sremskih Karlovaca.

U okviru zajedničkog nastupa turističke organizacije predstavljaće se po tematskim danima, tako da je prvi dan Sajma rezervisan za eko turizam, drugi dan stavljen je akcenat na kulturu i tradiciju i u okviru trećeg i četvrdog dana biće predstavljena gastronomska ponuda Srema. Očekujemo Vas u hali broj 4, na štandu broj 4031.

Radno vreme: 19. februar – od 10.00 do 18.00: 20. i 21. februar – od 10.00 do 19.00; 22. februar – od 10.00 do 17.00. Adresa: Bulevar Vojvode Mišića 14, Beograd.