Sajam-Turizma-2015

Једна од најпосећенијих манифестација Београдског сајма – Међународни сајам туризма, одржаће се од 19. до 22. фебруара ове године. По 37. пут Србија ће бити туристички центар југоисточне Европе, јер ће Сајам туризма

окупити све најзначајније организације, агенције, туроператоре, хотеле, планинске центре, бање, језера, градови, регије и земље са свих континената. Излагачи ће своју понуду, укључујући и аранжмане за предстојећу сезону, представити у шест изложбених хала (хала 1, хала 2, хала 3, хала 3а, хала 1а и хала 4). Србија ће и ове године бити представљена са посебном пажњом, као изузетна туристичка дестинација, која има богате и разноврсне садржаје за одмор, забаву, здравствени опоравак, спорт, рекреацију, авантуре.

Овогодишња земља партнер ће бити Уједињени Арапски Емирати. Ово је седми пут да нека држава добија статус државе партнера, а до сада су то биле Индонезија, Немачка, Турска, Хрватска, Словенија и Тунис.

Организатори очекују да ће на овогодишњој смотри учествовати више од 1.100 излагача из педесетак држава, а процењује се и да ће га посетити око 64 хиљаде људи. Истовремено са 37. Сајмом туризма биће одржане још три манифестације, које традиционално употпуњују туристичку понуду: 11. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство HORECA , 6. Сајам вина BeoWine и 11. Сајам сувенира.

Туристичка организација Града Сремска Митровица учествоваће и ове године са својом сајамском понудом, а акценат ће бити стављен на заједнички наступ сремских општина.

Под слоганом ,,Диван је кићени Срем,, наступиће туристичке организације Сремске Мировице, Руме, Шида, Пећинаца, Ирига, Инђије, Старе Пазове и Сремских Карловаца.

У оквиру заједничког наступа туристичке организације представљаће се по тематским данима, тако да је први дан Сајма резервисан за еко туризам, други дан стављен је акценат на културу и традицију и у оквиру трећег и четврдог дана биће представљена гастрономска понуда Срема. Очекујемо Вас у хали број 4, на штанду број 4031.

Радно време: 19. фебруар – од 10.00 до 18.00: 20. и 21. фебруар – од 10.00 до 19.00; 22. фебруар – од 10.00 до 17.00. Адреса: Булевар Војводе Мишића 14, Београд.