Malisani-u-poseti-turistickoj-organizaciji

Поред најважније активности, а то је промоција града и културно-историјског наслеђа и богате историје, Туристичка организација Града Сремска Митровица спроводи и многе друге активности, а једна од њих је и едукација и помоћ при организацији већине манифестација које сеодржавају у граду.

Сарадња са Предшколском установом Пчелица показала се као пун погодак, на обострано задовољство. Наиме, прошле године је у оквиру Програма рада Туристичке организације Града Сремска Митровица планирана и одржана
едукација најмлађих Митровчана која се односила на упознавање малишана са вредностима које има њихов град. Уз адекватан програм наши најмлађи “амбасадори туризма” упознати су са моћном историјом царског града у коме живе, а посебно интересовање исказали су за тему античког налеђа и Сирмиума.

Сарадња се није завршила само на овоме. У оквиру Дечје недеље Туристичка организација Града укључила се у организацију представе, инспирисане управо едукацијом која је спроведена. Представа је одиграна у Позоришту где су своја стечена знања и глумачки таленат показали малишани објеката ПУ Пчелица. После великог успеха представе предшколска група објекта Бубамара, васпитача Данице Матић и Снежане Недељковић, прошла је на даље такмичење које се одржало у Пећинцима. Туристичка организација је поново била партнер на реализацији представе.

Малишани су се укључили и у велику културну манифестацију – Ноћ музеја.

После ове сарадње малишани су пожелели посетити Туристичку организацију Града и упознати се са њеним радом. На одушевљење запослених Туристичка организација је добила једну од најзначајнијих награда за свој досадашњи рад – дружење са малишанима и слике које су сами израдили и донели на поклон.