VauceriZaLetovanjeuSrbiji

Vlada Republike Srbije je usvojila uredbu koja treba da favorizuje Srbiju kao izbor za godišnji odmor domaćih turista. Domaći turisti dobijaće vaučere u vrednosti od 5.000 dinara kojima će moći da umanje svoje račune u domaćim ugostiteljskim objektima. U prvoj turi biće odštampano 100.000 ovakvih vaučera.

Do ovih vaučera moći će da dođu penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu druge osobe, kao i oni čija mesečna primanja ne prelaze 60.000 dinara. Vaučer može da se koristi na teritoriji cele zemlje, sa izuzetkom četiri najveća grada – Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Sada je na redu da se ugostiteljski objekti prijave, pa da se onda uputi javni poziv građanima. Zainteresovani će morati da donesu pismeni dokaz da pripadaju određenim kategorijama, ali i da pre dobijanja vaučera, rezervišu mesta u objektima koji će učestvovati u akciji.

Ugostitelji će na svakih 15 dana moći da unovčavaju vaučere, saopšteno je iz Ministarstva turizma. Svi zainteresovani, obrasce mogu mogu pronaći i na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija www.mtt.gov.rs .

Dodatne informacije se mogu dobiti i putem kontakt telefona:

011/31-22-867; 011/313-98-53