VauceriZaLetovanjeuSrbiji

Влада Републике Србије је усвојила уредбу која треба да фаворизује Србију као избор за годишњи одмор домаћих туриста. Домаћи туристи добијаће ваучере у вредности од 5.000 динара којима ће моћи да умање своје рачуне у домаћим угоститељским објектима. У првој тури биће одштампано 100.000 оваквих ваучера.

До ових ваучера моћи ће да дођу пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу друге особе, као и они чија месечна примања не прелазе 60.000 динара. Ваучер може да се користи на територији целе земље, са изузетком четири највећа града – Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

Сада је на реду да се угоститељски објекти пријаве, па да се онда упути јавни позив грађанима. Заинтересовани ће морати да донесу писмени доказ да припадају одређеним категоријама, али и да пре добијања ваучера, резервишу места у објектима који ће учествовати у акцији.

Угоститељи ће на сваких 15 дана моћи да уновчавају ваучере, саопштено је из Министарства туризма. Сви заинтересовани, обрасце могу могу пронаћи и на званичној интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација www.mtt.gov.rs .

Додатне информације се могу добити и путем контакт телефона:

011/31-22-867; 011/313-98-53