SRF2015

Dugo očekivani line up festivala Sirmium Rocks Fest konačno je objavljen. Treći po redu SRF održaće se 31. jula i 1. avgusta, a okupiće više nego zanimljiva i kvalitetna imena srpske muzičke pop, rok, punk, hip hop a ovaj put i elektronske scene.

Organizatori su ove godine uveli i elektronsku muziku kako bi proširili interesovanje publike, a kada govorimo o toj sceni sigurno da nema boljeg imena od Marka Nastića. Nastup najpoznatijeg srpskog DJ-a rezervisan je za petak. Pre njega tokom večeri nastupiće i beogradski sastav Svi na pod, a neposredno pre Nastica nastupiće prava atrakcija predvodjena Banzaem and WackWackom, Madred. Zrenjaniski J&M kao i Kim Tamara predstaviće se u petak.

Svakako da su najpoznatije ime Festivala kultni šabački bend Goblini, koji će nastupiti u subotu. Slušaćemo hitove „U magnovenju“, „Anja volim te’’, ,,Voz’’, „Ima nas’’, i mnoge druge na kojima su odrastale generacije klinaca širom Srbije. Pre veličanstvenih Goblina mitrovačka publika skakaće uz ritmove sve popularnijeg pančevačkog bend Iskaz. Subota je rezervisana i za finaliste Belgrade demo festa 2015. mitrovački Shejdi Kruu, kao i za bend Kofein. Premijeru pred domaćom publikom imaće u subotu mitrovački muzičar Petra Alargića.

Festival će se ove godine premestiti sa Gradske plaže u prostor igrališta „Partizan’’ u samom centru grada zbog boljih tehničkih uslova.