UposetiTuristickoj

Сремска Митровица је, са ученицима Митровачке гимназије и Економске школе, била домаћин за девет ученика из иностранства, а повод је био обележавање Дана интеркултуралног дијалога.

Митровачка гимназија учесник је овог пројекта већ трећу годину за редом, а ове године пројекту невладине волонтерске организације се придружила и средња, Економска школа ,,9 мај ,,.

,, Интеркултура ,, је невладино епрофитно удружење, које има за циљ развој неформалних облика образовања по европским стандардима кроз промовисање интеркултурног дијалога, толеранције и глобалног разумевања, као и могућност различитих облика учења кроз искуство. Један од њих је и давање прилике младима да проведу школску годину или краћи период ( од 3 – 12 месеци ) у некој страној земљи боравећи у породици, похађајући школу и учествујући у животу локалне заједнице.

Овогодишњи учесници пројекта долазе из Италије, Белгије,Турске,Русије и Тајланда.

Ученици који су учесници АFS програма посетили су и Туристичку организацију Града Сремска Митровица, где су имали прилику да се упознају са туристичким потенцијалима града и околине и богатим културно историјским наслеђем античког Сирмиума као и радом Установе .