MagicniTrg2015vest

На градском Тргу у Сремској Митровици и ове године ће, у сусрет новогодишњим празницима, бити одржана манифестација „Магични трг’’. Празничном расположењу, допринеће различите програмске активности, које обилују садржајима намењеним деци различитог узраста, али и одраслима. Покровитељ манифестације је Град Сремска Митровица, а за организацију су задужене митровачке установе културе.

Овогодишња манифестација ће имати хуманитарни карактер. Куповином „ЦРВЕНОГ ИРВАСОВОГ НОСА’’, који ће се продавати на свим тезгама постављеним на Тргу, али и на још многим местима у граду, обезбедиће се новчана средства намењена митровачким удружењима за помоћ особама са аутизмом и Дауновим синдромом. Удружења ће сав прикупљен новац искористити за опремање својих просторија.

Манифестација почиње 24. децембра, постављањем дрвених кућица у Градском парку, а завршава се 31. децембра. Целодневни забавни програм ће се реализовати 26. и 27. децембра.

Поред бројних садржаја, којима ће се промовисати различите активности, културне, уметничке и туристичке вредности, део магије на Трг ће унети и излагачи, из нашег и других градова, који ће посетиоцима пружити прилику да уживају у богатој понуди слаткиша, гурманских специјалитета, топлих напитака, украса и предмета са новогодишњим мотивима.

Током целодневног програма, сви заинтересовани ће моћи да посете бесплатну школу клизања, да се забаве уз уличне забављаче, аниматоре, пантомимичаре, кловнове, карикатуристе и да виде нове циркуске вештине. Најмлађи ће моћи да се препусте чарима новогодишњег шминкања и да се друже са Елзом, Олафом, Микијем и Мини. Својим наступом, музичке чаролије ће приредити дечји хорови, а биће изведено и неколико новогодишњих позоришних представа.

Свако дете ће имати прилику да се бесплатно фотографише са Деда Мразом и добиће новогодишњи слатки пакетић, у чијем прављењу ће помоћи људи великог срца из нашег града – привредници, појединци, представници бројних организација, установа, служби и удружења.

Нова 2016. година биће дочекана уз шабачки бенд ,,JuiceSky’’, који наступа за новогодишњу ноћ, 31.децембра 2015. године од 22:30.