BeogradskiSajam2016

На састанку у Сремској Митровици, поводом наставка договора око заједничког наступа на Међународном сајму туризма у Београду 2016. године, присуствовали су: Томислав Јанковић – заменик градоначелника Сремске Митровице, ТО Стара Пазова, ТО Инђија, ТО Пећинци, ТО Рума, ТО Ириг и представници Сурчина.

После уводне речи и добродошлице директора Туристичке организације Града Сремска Митровица Татјане Познић, заменик градоначелника је све присутне поздравио и пожелео успешан рад и понудио помоћ око реализације наступа туристичких организација Срема, са назнаком да наступ прошле године на Сајму у Београди био више него успешан и запажен.

Наиме, на прошлогодишњем Међународном сајму туризма у Београду Сремци су наступили на заједничком простору под провереним слоганом „Диван је кићени Срем“. На укусно уређеном штанду доминирале су бела, плава и зелена боја, са туристичком картом сремског региона и по три велике фотографије карактеристичне за Сремске Карловце, Инђију, Стару Пазову, Ириг, Пећинце, Шид, Сремску Митровицу и Руму, уз надалеко видљив дрвени путоказ који је указивао на најзначајније туристичке дестинације.

Прошлогодишњи заједнички наступ на Сајму туризма у Београду био је умногоме ефектнији од ранијих појединачних наступа, тако да ће трудити се да следећи наступ обогате пригодним садржајима који привлаче пажњу посетилаца.

Заједнички наступ сремских општина планиран је и 2016. године па су договори почели пре неколик месеци. Заједнички наступ се систематски осмишљава и припрема како би на што разноврснији начин заједнички промовисали све оно што Срем нуди као туристичке дестинације и потенцијале.