UdruzenjeZena2016

Седми Међународни сајам туризма и гастрокултуре ”БИЈЕЉИНА-ТУРИСТ 2016” који организује Туристичка организација Града Бијељина одржан је 15. и 16. априла.

У Хотелу Дрина, на преко 500 квадратних метара излагачког простора представљен је туристички потенцијали Републике Српске и земаља региона. Више од 100 излагача представиће туристичке потенцијале и гастро-понуду из Српске, Србије, Словеније и Хрватске. Туристичка организација Града Сремска Митровица узела је учешће на овој традиционалној манифестацији. У презентацију су се укључила и два удружења жена, из Чалме и Кузмина.

Првог дана Сајама туризма и гастрокултуре представиле су се туристичке организације, туристичке агенције, бање и климатска љечилишта, угоститељски објекти, привредни субјекти и произвођачи здраве хране својим промотивним материјалом. Другог дана, угоститељски објекти и произвођачи здраве хране представили су своју националну кухињу.
У оквиру Сајма одржан је и округли сто о теми “Улога људских ресурса у диференцирању туристичке улоге”.

На свечаном отварању присутнима су се обратили министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, заменик градоначелника Бијељине Хусо Зечкановић, начелник Одељења за привреду и пољопривреду Града Бијељина Миле Пејчић, те председник Туристичке организације Града Бијељина Јован Љубојевић.