UdruzenjeZena2016

Sedmi Međunarodni sajam turizma i gastrokulture ”BIJELJINA-TURIST 2016” koji organizuje Turistička organizacija Grada Bijeljina održan je 15. i 16. aprila.

U Hotelu Drina, na preko 500 kvadratnih metara izlagačkog prostora predstavljen je turistički potencijali Republike Srpske i zemalja regiona. Više od 100 izlagača predstaviće turističke potencijale i gastro-ponudu iz Srpske, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica uzela je učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. U prezentaciju su se uključila i dva udruženja žena, iz Čalme i Kuzmina.

Prvog dana Sajama turizma i gastrokulture predstavile su se turističke organizacije, turističke agencije, banje i klimatska lječilišta, ugostiteljski objekti, privredni subjekti i proizvođači zdrave hrane svojim promotivnim materijalom. Drugog dana, ugostiteljski objekti i proizvođači zdrave hrane predstavili su svoju nacionalnu kuhinju.
U okviru Sajma održan je i okrugli sto o temi “Uloga ljudskih resursa u diferenciranju turističke uloge”.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, zamenik gradonačelnika Bijeljine Huso Zečkanović, načelnik Odeljenja za privredu i poljoprivredu Grada Bijeljina Mile Pejčić, te predsednik Turističke organizacije Grada Bijeljina Jovan Ljubojević.