MotoSusret2016

40 ГОДИНА СЕ ВОЗИМО ЗАЈЕДНО

Овогодишњи скуп моториста, 21. по реду, отпочеће у петак, 6. маја 2016. године. симболичним отварањем капија кампа. Традиционално много бајкера, „љутих машина“ и одлична забава – то је митровачки Мото сусрет у неколико речи. Сарајевско Забрањено пушење обећава одличан суботњи провод за све посетиоце. Остало дођите да видите и доживите.

Овогодишњи Мото сусрет одржаће се 6. 7. и 8. маја 2016. године, на плацу Ауто-мото савеза Србије у Сремској Митровици и представља својеврсно отварање мото сезоне у Србији. „МЦ СРЕМ „ је најстарији Мото-клуб у Србији, а по броју чланова сврстава се међу најбројније. Оформљен је далеке 1976. године, а ове године славе велики јубилеј – 40. рођендан. Мото асоцијација Србије (МАС) одлучила је да свој овогодишњи централни скуп организује баш у Сремској Митровици.

Иако овај спорт слови за мушки, Клуб има велики број женских чланова у односу на друге клубове у земљи. За традиционални Мото-сусрет у Сремској Митровици везани су бројни куриозитети. На пример, на једном од прошлих сусрета припреман је котлић за све посетиоце, од чак пет тона пасуља и неколико стотина килограма меса, те је уврштен и у разматрање за улазак у Гинисову књигу рекорда. Међу најмасовнијим је манифестацијама овакве врсте, тако је на пример, 2013. године на Мото-сусрету било преко 1500 мотора, неколико хиљада посетила из Сремске Митровице, Срема, Србије, али и других земаља Европе. Оно што издваја митровачки сусрет бајкера јесте и атрактиван пратећи програм.

Ове године, поред традиционалног отварања Мото сусрета, први дан резервисан је за дочек моториста у камп, уз бесплатну вечеру и специјалитет – сремачки гулаш, у суботу су се Сремци одлучили за пасуљ са домаћом кобасицом, а за најиздржљивије је планиран и недељни доручак – куване домаће кобасице.

У музичком делу програма за атмосферу ће да се побрине неколико бендова. У петак наступају митровачки бендови: „Дуст“, „Жигосани“ и Греат Спирит“ Субота је резервисана за „Шприцере“ из Сремске Митровице и познати сарајевски рок бенд „Забрањено пушење“.

Други ће дан бајкери на излет у оближњи фрушкогорски манастир Петковицу. Послеподневни часови резервисани су за исто тако традиционалан део ове манифестације – дефиле моториста улицама града који окупи и велики број моториста, али и грађана који сваке године поздраве ову бучну, шарену и интересантну поворку најразличитијих машина чије власнике повезује иста страст – безгранична љубав према два точка и брзини. Субота је резервисана и за традиционалне бајкерске игре, од обарања руку, испита спретности и других игара у којима они, али и посетиоци, напросто уживају. Даље се зна, ред дружења, ред мотора па ред добре атмосфере до раних јутарњих часова.

Основни смисао деловања Мото клуба “МЦ Срем” јесте ширење и неговање пријатељства и сарадње, љубави према брзинама, према рок музици, према лепим женама, према једнакостима свих врста, а традиционални Мото-сусрет у Сремској Митровици управо негује ове вредности.

Дођите и уверите се у велику сремачку гостопримљивост.