Krofnijada2016

Martinačku manifestaciju Krfonijada organizuje Omladinski kub Martinci treću godinu za redom. Prošle godine je tako spravljeno preko hiljadu krofni, kulturno-umetnički program je okupio veliki broj meštana i veliki broj gostiju iz drugih mesta. Ove godine će biti održana u nedelju, 7. avgusta, a početak programa planiran je za 19 časova, u dvorištu škole.

Krofnijadu će ove godine najaviti na posebnan, tradicionalan i zanimljiv način koji se vremenom izgubio. Naime, u 17 časova kroz ulice i sokake u Martincima prolaziće dobošar na fijakeru koji će meštane obavestiti o događajima koji će se održati u okviru manifestacije i deleći krofne pozivati meštane na manifestaciju.
Pored organizatora Krofnijade manifestaciju su podržali Agencija za ruralni razvoj, Centar za kulturu Sirmiumart i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, a svoju pomoć su pružili I Lovačko društvo Srna iz Martinaca, Udruženje žena Martinci I Centar za kulturu Martinci. Prema rečima organizatora to i jeste jedan od osnovnih ciljeva – dase što više Martinčana priključi I na taj način doprinese što boljoj organizaiji manifestacije.
Zato, u nedelju dođite u Martince, biće tu muzike, igre, glume, divana i svega onoga što predstavlja bogatu tradiciju ovog kraja i ljudi i naravo – na stotine toplih i slatkih sremačkih krofni.