Krofnijada2016

Мартиначку манифестацију Крфонијада организује Омладински куб Мартинци трећу годину за редом. Прошле године је тако справљено преко хиљаду крофни, културно-уметнички програм је окупио велики број мештана и велики број гостију из других места. Ове године ће бити одржана у недељу, 7. августа, а почетак програма планиран је за 19 часова, у дворишту школе.

Крофнијаду ће ове године најавити на посебнан, традиционалан и занимљив начин који се временом изгубио. Наиме, у 17 часова кроз улице и сокаке у Мартинцима пролазиће добошар на фијакеру који ће мештане обавестити о догађајима који ће се одржати у оквиру манифестације и делећи крофне позивати мештане на манифестацију.
Поред организатора Крофнијаде манифестацију су подржали Агенција за рурални развој, Центар за културу Сирмиумарт и Туристичка организација Града Сремска Митровица, а своју помоћ су пружили И Ловачко друштво Срна из Мартинаца, Удружење жена Мартинци И Центар за културу Мартинци. Према речима организатора то и јесте један од основних циљева – дасе што више Мартинчана прикључи И на тај начин допринесе што бољој организаији манифестације.
Зато, у недељу дођите у Мартинце, биће ту музике, игре, глуме, дивана и свега онога што представља богату традицију овог краја и људи и нараво – на стотине топлих и слатких сремачких крофни.