Broj projekta::
625307-CITIZ-1-2020-1-HR-CITIZ-CIV

Lokacija:
Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija, Bugarska.

Cilj:
Promovisanje volontiranja i odgovora civilnog društva u oblastima socijalne inkluzije, kulture, obrazovanja i zapošljavanja u vreme COVID19 pandemije i drugih kriznih situacija.Vrednost:
95.760,00 €

Donator:
EU (Evropa za građane, Projekti civilnog društva)

Nosilac:
Pučko otvoreno učiliste Varaždin (CRO)

Partneri:
Hrvatski Crveni križ – Zajednica udruga – Društvo Crvenog križa Varaždin (CRO), Ljudska univerza Ptuj (SLO), Regionalna razvoja agencija Srem (SER), Turistička organizacija Sr. Mitrovica (SER), Progeu-progress in European union -Istituto per lo sviluppo (Roma, ITA), Institute for Sustainable Business Development and Education (Sofia, BUL).

Period:
2021 – 2022

COVID19 pandemija ukazala je na značaj volontiranja i doprinosa koji volonteri imaju u zajednici. U trenucima straha, nesigurnosti i potpune izolovanosti, volonteri su ti koji su hrabro istupali prema svojim prijateljima, komšijama i poznanicima i činili da se kriza lakše podnese i prebrodi.

Ukoliko ste volonter, molimo vas da popunite ovaj kviz koji sagledava uticaj i pozitivne i negativne posledice COVID19 pandemije na volontiranje, kao i viđenje volontera na doprinos EU u borbi u vreme krize.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-BLCWzyOjPQq07VkW4RL8Pfq6RUQ555Yr_em7KtcnBmmWuA/viewform

Kviz se sprovodi u okviru projekta MOVE FWD – Moving Forward in Europe with Volunteering, koji se finansira iz EU programa Evropa za građane. Cilj projekta je promovisanje volontiranja i odgovora civilnog društva u oblastima socijalne inkluzije, kulture, obrazovanja i zapošljavanja u vreme COVID19 pandemije i drugih kriznih situacija. U Srbiji, projekat sprovode Regionalna razvojna agencija Srem i Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica.