Dinosaurus

У Визиторском центру Специјалног резервата природе ”Засавица”, од почетка априла до краја јуна наредне године, одржаће се највећа светска изложба диносауруса.

Изложба под називом ”Свет диносауруса” садржи 60 експоната у природној величини. Сваки експонат је реконструисан по последњим научним открићима немачког палеонтолошког истраживачког центра, под строгим надзором палеонтолошког музеја из Хановера. Поред сваког експоната наћи ће се и табла са свим информацијама о одређеној врсти.

Током трајања изложбе биће организоване разне акције, креативне радионице за децу и други пратећи програми, најавили су организатори изложбе. Анимационе зоне састоје се из четири дела: освежавајућа зона, мали палеонтолог, дечија креативна зона, продавница сувенира.

Изложба ће бити отворена током априла, маја и јуна. Цена улазница је 400 динара за одрасле, док је за децу и пензионере улаз 350 динара.

Породична карта за разгледање изложбе и вожњу бродом је 1000 динара. Након 65 милиона година, повежите се са најразрађенијом и најсложенијом мобилном изложбом диносауруса у Европи. Сада је могуће видети и осетити ове невероватне животиње из древних времена, велике колико и сам живот.