Kruzna

Према подацима Туристичке организације Града Сремска Митровица, прошле године Митровицу је посетило око 50 хиљада туриста.

Наиме, у Засавици располажу са подацима од око 30 хиљада посетилаца, у Царској палати тај је број у прошлој години достигао око 13,5 хиљада туриста. Иако не постоји званичан податак о тачном броју посетилаца фрушкогорских манастира, претпоставља се да и он изности неколико десетина хиљада.

Најатрактивније дестинације и овога пута биле су познати туристички локалитети. Поред локалитета античког Сирмиума, од којих се издвајају Царска палата и део старог градског језгра на Житном тргу, велику пажњу домаћих и иностраних гостију привлаче Базилика Св. Димитрија, затим Музеј Срема, који по богатству, вредности и реткости експоната, посебно из периода Римског царства, спада међу најзначајније установе те врсте у земљи.

Оазу нетакнуте природе, Специјални резерват природе ”Засавица”, сваке године посећује све више туриста. Уз мир, тишину, ненарушени природни склад, туристи сваке године овде уживају у вожњи бродом, осматрању природног богатства, уживању у етно кући. У овој години, ”Засавица” ће се наћи у врху најатрактивнијих дестинација.

На овом простору, од почетка априла до краја јуна, биће отворена изложба ”Свет диносауруса”, која ће садржати 60 експоната у природној величини. Туристима су увек занимљиве и чари Фрушке горе, коју красе бројни православни манастири од непроцењиве историјске и културне вредности.

Они вековима бдију над националним идентитетом и духовносћу српског народа. Управо због тога се за Фрушку гору говори да је српски Атос. Сеоски туризам такође постаје један од значајнијих видова туристичке понуде, што је на још један начин допринело обогаћивању туристичких понуда и већем броју туриста.