001

Jesenji Sajam poljoprivrede “Srem 2012”, po drugi put je organizovan u Velikim Radincima na lokaciji Sportskog aerodroma, a trajaće od petka, 14. do nedelje 16. septembra. Pored izlagača iz sfere poljoprivrede, Sajam je proširen i turističkom ponudom i izlagačima čija je delatnost vezana za ruralni turizam.
Poljoprivredni proizvođači iz celog Srema ponovo su u prilici da se upoznaju sa novom mehanizacijom, pesticidima i semenima za narednu proizvodnu godinu.

Među izlagačima, kojih je ove godine preko 50, našle su se najpoznatije semenske kuće iz cele Srbije. Ovogodišnji Sajam otvorio je svoje kapije i svim zainteresovanim poljoprivrednicima i predstavnicima agro biznisa iz slovenačke Opštine Komenda, grada pobratima Sremske Mitrovice.

Organizatori Sajma su Panonija-Agrar MM d.o.o. iz Velikih Radinaca, Aero klub Sremska Mitrovica i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

U ime Sremske Mitrovice, grada domaćina, drugi po redu jesenji Sajam poljoprivrede u Velikim Radincima svečano je otvorio mitrovački gradonačelnik Branislav Nedimović, uz prisustvo ambasadora Slovenije Franca Buta, župana Opštine Komenda Tomaža Droleca i jednog od organizatora i prijatelja Sajma Milorada Miloševića.

Partner Sajma je Opština Komenda iz Republike Slovenije, gde se već 17 godina uspešno, dva puta godišnje (april, oktobar), održava poljoprivredni sajam, koji poseti oko 80.000 ljudi. Ove godine, predstavnici Slovenije posetili su sremski Sajam poljoprivrede, sa oko 30 svojih predstavnika i izlagača.

Prema rečima organizatora Sajma poljoprivrede, jedan od osnovnih motiva je i praćenje trendova u svetu, gde je sve češća praksa neposrednog i direktnog kontakta sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima, kažu organizatori Sajma.