001

Јесењи Сајам пољопривреде “Срем 2012”, по други пут је организован у Великим Радинцима на локацији Спортског аеродрома, а трајаће од петка, 14. до недеље 16. септембра. Поред излагача из сфере пољопривреде, Сајам је проширен и туристичком понудом и излагачима чија је делатност везана за рурални туризам.
Пољопривредни произвођачи из целог Срема поново су у прилици да се упознају са новом механизацијом, пестицидима и семенима за наредну производну годину.

Међу излагачима, којих је ове године преко 50, нашле су се најпознатије семенске куће из целе Србије. Овогодишњи Сајам отворио је своје капије и свим заинтересованим пољопривредницима и представницима агро бизниса из словеначке Општине Коменда, града побратима Сремске Митровице.

Организатори Сајма су Панонија-Аграр ММ д.о.о. из Великих Радинаца, Аеро клуб Сремска Митровица и Туристичка организација Града Сремска Митровица, под покровитељством Града Сремска Митровица.

У име Сремске Митровице, града домаћина, други по реду јесењи Сајам пољопривреде у Великим Радинцима свечано је отворио митровачки градоначелник Бранислав Недимовић, уз присуство амбасадора Словеније Франца Бута, жупана Општине Коменда Томажа Дролеца и једног од организатора и пријатеља Сајма Милорада Милошевића.

Партнер Сајма је Општина Коменда из Републике Словеније, где се већ 17 година успешно, два пута годишње (април, октобар), одржава пољопривредни сајам, који посети око 80.000 људи. Ове године, представници Словеније посетили су сремски Сајам пољопривреде, са око 30 својих представника и излагача.

Према речима организатора Сајма пољопривреде, један од основних мотива је и праћење трендова у свету, где је све чешћа пракса непосредног и директног контакта са индивидуалним пољопривредним произвођачима, кажу организатори Сајма.