160

Fond Turistički klaster Srem, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, pokrenuo je projekat pod nazivom „Kreativna radionica suvenira Srema“. Projekat će biti realizovan u periodu od decembra 2012. do marta 2013. godine, na prostoru Grada Sremska Mitrovica i Opštine Ruma. Projekat je usmeren na kreiranje asortimana suvenira Srema i podršku njegovom plasmanu kroz afirmaciju umetničkih i starih zanata i tehnika domaće radinosti.

Fond turistički klaster Srem, uz podršku Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, doprineće nastojanjima da Srem dobije sertifikovan asortiman suvenira, a turistički proizvod Srema pretpostavku za razvoj.

Cilj koji je postavljen ovim projektom jeste formiranje asortimana koji će se brendirati i za koje će se naći mesto u hotelima i turističkim mestima koja su najposećenija. U isto vreme formiraće se suveniri Srema, dok će se sa druge strane formirati drugi, univerzalni asortiman suvenira, koji može biti postavljen van Srema, u bilo kom delu Vojvodine i Srbije.

Sajt www.sremturizam.org daje sve potrebne informacije o tome kako se prijaviti i na taj način nominovati svoj suvenir i biti deo Projekta kojim će se formirati i promovisati asortiman prepoznatljivih suvenira.

Izvor: SirmiumInfo