MotoSusret2013

У ЗНАКУ МОТОРА, ПУНОЛЕТСТВА И МИЛАНСКОГ ЕДИКТА

Овогодишњи скуп моториста, 18. по реду, отпочеће у петак тачно у подне, свечаним отварањем капија кампа и симболичним „доласком Константина“ јер су митровачки бајкери на тај начин желе да обележе велики хришћански јубилеј.

Овогодишњи Мото сусрет одржава се 3. 4. и 5. маја 2013. године, на плацу Ауто-мото савеза Србије и представља својеврсно отварање мото сезоне у Србији. „MC SREM ,, је најстарији Мото-клуб у Србији, а по броју чланова сврстава се међу најбројније. Иако овај спорт слови за мушки, Клуб има велики број женских чланова у односу на друге клубове у земљи. Ове године, MC SREM организоваће 18. по реду Мото сусрет, који тиме и „званично постаје пунолетан“.
За традиционални Мото-сусрет у Сремској Митровици везани су бројни куриозитети. На пример, на једном од прошлих сусрета припреман је котлић за све посетиоце, од чак пет тона пасуља и неколико стотина килограма меса, те је уврштен и у разматрање за улазак у Гинисову књигу рекорда.

Само прошле године на Мото-сусрету било је преко 1500 мотора, неколико хиљада посетила из Сремске Митровице, Срема, Србије, али и других земаља Европе. Оно што издваја митровачки сусретбајкера јесте и атрактиван пратећи програм. Ове године, поред атрактивног отварања Мото сусрета, први дан резервисан је за дочек моториста у камп, уз наравно бесплатну клопу, а Сремци су ове године на мени ставили печене гирице. Истог дана одржаће се и традиционалне мото-игре, од обарања руку, испита спретности и других игара у којима бајкери напросто уживају. Врхунац вечери биће наступ YU GRUPE. Други ће дан бајкери на излет у оближњи манастир поред Дивоша, Кувеждин. Послеподневни часови резервисани су за исто тако традиционалан део ове манифестације – дефиле моториста улицама града који окупи и велики број моториста, али и грађана који сваке године поздраве ову бучну, шарену и интересантну поворку најразличитијих машина чије власнике повезује иста страст – безгранична љубав према два точка и брзини. По повратку у камп следи ново бајкерско надметање у мото-играма, а увече ће атмосферу подгрејати митровачки бенд „THE GAMBLERS“, а након њих рок група „AC/DC TRIBUTE BAND“. Даље се зна, дружење, мотори и добра атмосфера до раних јутарњих часова. Основни смисао деловања Мото клуба “MC Srem” јесте ширење и неговање пријатељства и сарадње, љубави према брзинама, према рок музици, према лепим женама, према једнакостима свих врста, а традиционални Мото-сусрет у Сремској Митровици управо негује ове вредности.
Дођите и уверите се у велику сремачку сотопримљивост.

ПЛАН И ПРОГРАМ XVIII МОТО СУСРЕТА “СРЕМ 2013”

Петак 03.05.2013. год.

12.00 – свечано отварање мото сусрета – долазак Константина и отварање скупа у знаку
Миланског едикта 1700 год. од проглашења хришћанства
12.00-16.00 – дочек моториста – слободно време,
17.00 бесплатна вечера – гирице , лимун , со , лук
(по статуту МАС-а обавеза свих организатора мото сусрета је да обезбеди бесплатан оброк
мотористима)
18.00 – моторциклистичке игре:
- обарање руку
- испит спретности
- спора вожња
- 19.00 – Неафирмисана рок група
- 20.00 – почетак рок-концерта
- 20.00 – рок-група “ŠLOG & WATT“
- 22.00 – рок-група “YU GRUPA“
- 00.00 – рок-група “THE NEIGHBORS “

Субота 04.05.2013.год.

08.00 – јутарња кафа, дочек моториста
10.30 – кретање на излет – Манастир КУВЕЖДИН -Дивош
10.30 –12.00 – редовна контрола, прање, подмазивање мотора
14.00 – бесплатан ручак – Паприкаш
16.00 – дефиле моторцикала улицама града
17.00 – повратак у камп (АМСС) егзибиционе вожње – ТРИАЛ
17.00 – моторциклистичке игре:
- надвлачење конопца
- добацивање к. са водом
- “мокра” трка , дохвати пиво по клизавом линелеуму
18.00 – проглашење победника и уручење НАГРАДЕ
19.00 – почетак рок-концерта
19.00 – рок-група “GAMBLERS”
22.00 – рок група “AC/DC tribute band ”
00.00 – рок група“TEXAS FLOOD“

Недеља 05.05.2013. год.

10.00 – бесплатан доручак – сафалада , сенф , мајонез рен , јогурт , погача, ЈАЈА за ускрс
11.00 – растанак до следеће године