SajamTurizma2014

Београдски Сајам туризма највећа је туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи. Више од 30 година испуњава светске стандарде у пословању, са излагачима гради партнерске односе а квалитетном понудом и разноврсним дешавањима сваке године привлачи све већи број посетилаца.

Уз 36. Међународни сајам туризма, једну од најпосећенијих и најатрактивнијих манифестација, на Београдском сајму свечано су отворена још три сајма – вина, хотелско-угоститељске опреме и сувенира. Под паролом „Испуњавамо жеље’’ ове манифестације трају до недеље, 2. марта. Индонезију, која је земља партнер овогодишњег Сајма туризма, представио је Сапта Нирвандар, заменик министра туризма и креативне економије.

О Србији, као месту на коме се све боље живи и поред тога што нису решени многи економски проблеми, на свечаном отварању говорио је Небојша Стефановић, председник Скупштине Србије.
Сајам туризма свечано је прогласио отвореним Игор Мировић, министар привреде, који је подсетио да је Србија прошле године од туризма остварила рекордни приход, већи од милијарду долара.

Туристичка организација Града Сремска Митровица такође се представља на Сајму у оквиру јединствене понуде Туристичке организације Војводине. Презентовани су сви потенцијали, а штанд су посетили представници Града, Сремске привредне коморе и представника других туристичких организација, министарства, медији, удружења и друге институције из области туризма.