ОТВОРЕНИ СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ:

1. СТАДИОН ФУДБАЛСКОГ КЛУБА ,,СРЕМ”,
2. СТАДИОН ФУДБАЛСКОГ КЛУБА ,,РАДНИЧКИ”,
3. ХИПОДРОМ КПД ,,ПРОЛЕЋЕ”
4. СПОРТСКИ АЕРОДРОМ, ВЕЛИКИ РАДИНЦИ
5. ТРАВНАТИ ТЕРЕН ЗА МАЛИ ФУДБАЛ
6. АТЛЕТСКИ СТАДИОН

· СПОРТСКИ АЕРОДРОМ, ВЕЛИКИ РАДИНЦИ се налази на површини од 23 хектара. Располаже пистом за спортско-туристичко летење дужине 1100м на коју могу да слећу једномоторни и двомоторни авиони тежине до 5700кг.
Клуб располаже спортским авионима и моторним змајем и врши услуге у панорамском летењу и обуци у скакању падобраном.
Авиони су смештени у два хангара површине 1100м2

ЗАТВОРЕНИ СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ:

·  ПСЦ ,,Пинки” - Хала саграђена 1987.године површине 4200м.2 Гледалиште има 2400 места за седење. У хали се налази спортска дворана од 1200м2, куглана са 4 стазе, теретана, ресторан и хол са амфитеатром.
Хала саграђена 1987.године површине 4200м. Гледалиште има 2400 места за седење. У хали се налази спортска дворана од 1200м, куглана са 4 стазе, теретана, ресторан и хол са амфитеатром. – основано је 1902.године као спортско соколско друштво поседује фискултурну дворану површине 200м и терен за мале спортове, са гледалиштем капацитета 1000 места. – површине је 2600м са 8 места у затвореном ваздушном стрелишту и 20 места у отвореном малокалибарском стрелишту. – површине је 800м са теретаном, магацинским простором за чамце и весла и диско салом.

·  Соколско друштво – основано је 1902.године као спортско соколско друштво поседује фискултурну дворану површине 200м2 и терен за мале спортове, са гледалиштем капацитета 1000 места.
·  Градско стрелиште ,,Станко Пауновић Вељко” - површине је 2600м2 са 8 места у затвореном ваздушном стрелишту и 20 места у отвореном малокалибарском стрелишту.
·  Дом спортова на води – Кајак клуб ,,Вал” - површине је 800м2 са теретаном, магацинским простором за чамце и весла и диско салом.

 

 

УСТАНОВА ,,АТЛЕТСКИ СТАДИОН’’

Законом о спорту предвиђено је да се могу оснивати организације за обављање спортске делатности које би омогућавале спортске активности у смислу обучавања, планирања и вођења физичког вежбања, спортског суђења, разних облика спортских припрема и спортских такмичења, изнајмљивање опреме и објеката итд… а према закону о јавним службама организације овог типа могу се регистровати као установе. Изградњом атлетског стадиона код нас у Сремској Митровици добили смо објекат који задовољава високе стандарде за атлетске дисциплине на врхунском нивоу па се на основу тога указала и потреба за оснивањем установе овог типа у области спорта а што је даље допринело доношењу одлуке на седници Скупштине Града од 09.09.2008. године о оснивању установе под називом ,,Атлетски стадион’’.

Основни циљеви оснивања установе овог типа су свакако промоција и унапређење физичке културе и спорта уопште а посебно атлетике као базичног спорта, затим одржавање, изградња, опремање, коришћење, управљање и старање о спортском објекту атлетског центра ,,Сирмиум’’. Под коришћењем подразумева се коришћење од стране регистрованих спортских клубова, организованих група школске омладине или грађана, рекреативаца а све у сврху тренинга, затим организовање припрема, спортских такмичења, стручно оспособљавање и друге активности везане за спорт а које су од значаја за друштво.
Иначе, за тартан стазу добијен је сертификат IAAF Class 2 (тип уграђеног материјала) и Конструктивна категорија 3 (садржај борилишта који омогућава одржавање свих такмичења испод ранга светских и европских првенстава  за сениоре). Да би био задовољен критеријум за Конструктивну категорију 2 потребно је изградити трибине које су према пројекту планиране и биле би капацитета 1600 седишта за гледаоце са свим осталим неопходним садржајима.
Ове године очекује нас одређен број такмичења на нашем терену, АСС према датом календару такмичења за 2009. годину повериће организацију такмичења клубовима ,,Срем’’ и ,,Сирмиум’’.

Објекат атлетског стадиона налази се на адреси:
др. Милана Костића бб, Сремска Митровица
Контакт телефони: 631-858; 064/88-94-680
E-mail adresa: atletstad©gmail.com
в.д. Директор: Максимовић Зоран