Malisani-u-poseti-turistickoj-organizaciji

Pored najvažnije aktivnosti, a to je promocija grada i kulturno-istorijskog nasleđa i bogate istorije, Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica sprovodi i mnoge druge aktivnosti, a jedna od njih je i edukacija i pomoć pri organizaciji većine manifestacija koje seodržavaju u gradu.

Saradnja sa Predškolskom ustanovom Pčelica pokazala se kao pun pogodak, na obostrano zadovoljstvo. Naime, prošle godine je u okviru Programa rada Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica planirana i održana
edukacija najmlađih Mitrovčana koja se odnosila na upoznavanje mališana sa vrednostima koje ima njihov grad. Uz adekvatan program naši najmlađi “ambasadori turizma” upoznati su sa moćnom istorijom carskog grada u kome žive, a posebno interesovanje iskazali su za temu antičkog naleđa i Sirmiuma.

Saradnja se nije završila samo na ovome. U okviru Dečje nedelje Turistička organizacija Grada uključila se u organizaciju predstave, inspirisane upravo edukacijom koja je sprovedena. Predstava je odigrana u Pozorištu gde su svoja stečena znanja i glumački talenat pokazali mališani objekata PU Pčelica. Posle velikog uspeha predstave predškolska grupa objekta Bubamara, vaspitača Danice Matić i Snežane Nedeljković, prošla je na dalje takmičenje koje se održalo u Pećincima. Turistička organizacija je ponovo bila partner na realizaciji predstave.

Mališani su se uključili i u veliku kulturnu manifestaciju – Noć muzeja.

Posle ove saradnje mališani su poželeli posetiti Turističku organizaciju Grada i upoznati se sa njenim radom. Na oduševljenje zaposlenih Turistička organizacija je dobila jednu od najznačajnijih nagrada za svoj dosadašnji rad – druženje sa mališanima i slike koje su sami izradili i doneli na poklon.