UposetiTuristickoj

Sremska Mitrovica je, sa učenicima Mitrovačke gimnazije i Ekonomske škole, bila domaćin za devet učenika iz inostranstva, a povod je bio obeležavanje Dana interkulturalnog dijaloga.

Mitrovačka gimnazija učesnik je ovog projekta već treću godinu za redom, a ove godine projektu nevladine volonterske organizacije se pridružila i srednja, Ekonomska škola ,,9 maj ,,.

,, Interkultura ,, je nevladino eprofitno udruženje, koje ima za cilj razvoj neformalnih oblika obrazovanja po evropskim standardima kroz promovisanje interkulturnog dijaloga, tolerancije i globalnog razumevanja, kao i mogućnost različitih oblika učenja kroz iskustvo. Jedan od njih je i davanje prilike mladima da provedu školsku godinu ili kraći period ( od 3 – 12 meseci ) u nekoj stranoj zemlji boraveći u porodici, pohađajući školu i učestvujući u životu lokalne zajednice.

Ovogodišnji učesnici projekta dolaze iz Italije, Belgije,Turske,Rusije i Tajlanda.

Učenici koji su učesnici AFS programa posetili su i Turističku organizaciju Grada Sremska Mitrovica, gde su imali priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima grada i okoline i bogatim kulturno istorijskim nasleđem antičkog Sirmiuma kao i radom Ustanove .