BeogradskiSajam2016

Na sastanku u Sremskoj Mitrovici, povodom nastavka dogovora oko zajedničkog nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu 2016. godine, prisustvovali su: Tomislav Janković – zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice, TO Stara Pazova, TO Inđija, TO Pećinci, TO Ruma, TO Irig i predstavnici Surčina.

Posle uvodne reči i dobrodošlice direktora Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica Tatjane Poznić, zamenik gradonačelnika je sve prisutne pozdravio i poželeo uspešan rad i ponudio pomoć oko realizacije nastupa turističkih organizacija Srema, sa naznakom da nastup prošle godine na Sajmu u Beogradi bio više nego uspešan i zapažen.

Naime, na prošlogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Sremci su nastupili na zajedničkom prostoru pod proverenim sloganom „Divan je kićeni Srem“. Na ukusno uređenom štandu dominirale su bela, plava i zelena boja, sa turističkom kartom sremskog regiona i po tri velike fotografije karakteristične za Sremske Karlovce, Inđiju, Staru Pazovu, Irig, Pećince, Šid, Sremsku Mitrovicu i Rumu, uz nadaleko vidljiv drveni putokaz koji je ukazivao na najznačajnije turističke destinacije.

Prošlogodišnji zajednički nastup na Sajmu turizma u Beogradu bio je umnogome efektniji od ranijih pojedinačnih nastupa, tako da će truditi se da sledeći nastup obogate prigodnim sadržajima koji privlače pažnju posetilaca.

Zajednički nastup sremskih opština planiran je i 2016. godine pa su dogovori počeli pre nekolik meseci. Zajednički nastup se sistematski osmišljava i priprema kako bi na što raznovrsniji način zajednički promovisali sve ono što Srem nudi kao turističke destinacije i potencijale.