MotoSusret2016

40 GODINA SE VOZIMO ZAJEDNO

Ovogodišnji skup motorista, 21. po redu, otpočeće u petak, 6. maja 2016. godine. simboličnim otvaranjem kapija kampa. Tradicionalno mnogo bajkera, „ljutih mašina“ i odlična zabava – to je mitrovački Moto susret u nekoliko reči. Sarajevsko Zabranjeno pušenje obećava odličan subotnji provod za sve posetioce. Ostalo dođite da vidite i doživite.

Ovogodišnji Moto susret održaće se 6. 7. i 8. maja 2016. godine, na placu Auto-moto saveza Srbije u Sremskoj Mitrovici i predstavlja svojevrsno otvaranje moto sezone u Srbiji. „MC SREM „ je najstariji Moto-klub u Srbiji, a po broju članova svrstava se među najbrojnije. Oformljen je daleke 1976. godine, a ove godine slave veliki jubilej – 40. rođendan. Moto asocijacija Srbije (MAS) odlučila je da svoj ovogodišnji centralni skup organizuje baš u Sremskoj Mitrovici.

Iako ovaj sport slovi za muški, Klub ima veliki broj ženskih članova u odnosu na druge klubove u zemlji. Za tradicionalni Moto-susret u Sremskoj Mitrovici vezani su brojni kurioziteti. Na primer, na jednom od prošlih susreta pripreman je kotlić za sve posetioce, od čak pet tona pasulja i nekoliko stotina kilograma mesa, te je uvršten i u razmatranje za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda. Među najmasovnijim je manifestacijama ovakve vrste, tako je na primer, 2013. godine na Moto-susretu bilo preko 1500 motora, nekoliko hiljada posetila iz Sremske Mitrovice, Srema, Srbije, ali i drugih zemalja Evrope. Ono što izdvaja mitrovački susret bajkera jeste i atraktivan prateći program.

Ove godine, pored tradicionalnog otvaranja Moto susreta, prvi dan rezervisan je za doček motorista u kamp, uz besplatnu večeru i specijalitet – sremački gulaš, u subotu su se Sremci odlučili za pasulj sa domaćom kobasicom, a za najizdržljivije je planiran i nedeljni doručak – kuvane domaće kobasice.

U muzičkom delu programa za atmosferu će da se pobrine nekoliko bendova. U petak nastupaju mitrovački bendovi: „Dust“, „Žigosani“ i Great Spirit“ Subota je rezervisana za „Špricere“ iz Sremske Mitrovice i poznati sarajevski rok bend „Zabranjeno pušenje“.

Drugi će dan bajkeri na izlet u obližnji fruškogorski manastir Petkovicu. Poslepodnevni časovi rezervisani su za isto tako tradicionalan deo ove manifestacije – defile motorista ulicama grada koji okupi i veliki broj motorista, ali i građana koji svake godine pozdrave ovu bučnu, šarenu i interesantnu povorku najrazličitijih mašina čije vlasnike povezuje ista strast – bezgranična ljubav prema dva točka i brzini. Subota je rezervisana i za tradicionalne bajkerske igre, od obaranja ruku, ispita spretnosti i drugih igara u kojima oni, ali i posetioci, naprosto uživaju. Dalje se zna, red druženja, red motora pa red dobre atmosfere do ranih jutarnjih časova.

Osnovni smisao delovanja Moto kluba “MC Srem” jeste širenje i negovanje prijateljstva i saradnje, ljubavi prema brzinama, prema rok muzici, prema lepim ženama, prema jednakostima svih vrsta, a tradicionalni Moto-susret u Sremskoj Mitrovici upravo neguje ove vrednosti.

Dođite i uverite se u veliku sremačku gostoprimljivost.