MotoSusret2013

U ZNAKU MOTORA, PUNOLETSTVA I MILANSKOG EDIKTA

Ovogodišnji skup motorista, 18. po redu, otpočeće u petak tačno u podne, svečanim otvaranjem kapija kampa i simboličnim „dolaskom Konstantina“ jer su mitrovački bajkeri na taj način žele da obeleže veliki hrišćanski jubilej.

Ovogodišnji Moto susret održava se 3. 4. i 5. maja 2013. godine, na placu Auto-moto saveza Srbije i predstavlja svojevrsno otvaranje moto sezone u Srbiji. „MC SREM ,, je najstariji Moto-klub u Srbiji, a po broju članova svrstava se među najbrojnije. Iako ovaj sport slovi za muški, Klub ima veliki broj ženskih članova u odnosu na druge klubove u zemlji. Ove godine, MC SREM organizovaće 18. po redu Moto susret, koji time i „zvanično postaje punoletan“.
Za tradicionalni Moto-susret u Sremskoj Mitrovici vezani su brojni kurioziteti. Na primer, na jednom od prošlih susreta pripreman je kotlić za sve posetioce, od čak pet tona pasulja i nekoliko stotina kilograma mesa, te je uvršten i u razmatranje za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda.

Samo prošle godine na Moto-susretu bilo je preko 1500 motora, nekoliko hiljada posetila iz Sremske Mitrovice, Srema, Srbije, ali i drugih zemalja Evrope. Ono što izdvaja mitrovački susretbajkera jeste i atraktivan prateći program. Ove godine, pored atraktivnog otvaranja Moto susreta, prvi dan rezervisan je za doček motorista u kamp, uz naravno besplatnu klopu, a Sremci su ove godine na meni stavili pečene girice. Istog dana održaće se i tradicionalne moto-igre, od obaranja ruku, ispita spretnosti i drugih igara u kojima bajkeri naprosto uživaju. Vrhunac večeri biće nastup YU GRUPE. Drugi će dan bajkeri na izlet u obližnji manastir pored Divoša, Kuveždin. Poslepodnevni časovi rezervisani su za isto tako tradicionalan deo ove manifestacije – defile motorista ulicama grada koji okupi i veliki broj motorista, ali i građana koji svake godine pozdrave ovu bučnu, šarenu i interesantnu povorku najrazličitijih mašina čije vlasnike povezuje ista strast – bezgranična ljubav prema dva točka i brzini. Po povratku u kamp sledi novo bajkersko nadmetanje u moto-igrama, a uveče će atmosferu podgrejati mitrovački bend „THE GAMBLERS“, a nakon njih rok grupa „AC/DC TRIBUTE BAND“. Dalje se zna, druženje, motori i dobra atmosfera do ranih jutarnjih časova. Osnovni smisao delovanja Moto kluba “MC Srem” jeste širenje i negovanje prijateljstva i saradnje, ljubavi prema brzinama, prema rok muzici, prema lepim ženama, prema jednakostima svih vrsta, a tradicionalni Moto-susret u Sremskoj Mitrovici upravo neguje ove vrednosti.
Dođite i uverite se u veliku sremačku sotoprimljivost.

PLAN I PROGRAM XVIII MOTO SUSRETA “SREM 2013”

Petak 03.05.2013. god.

12.00 – svečano otvaranje moto susreta – dolazak Konstantina i otvaranje skupa u znaku
Milanskog edikta 1700 god. od proglašenja hrišćanstva
12.00-16.00 – doček motorista – slobodno vreme,
17.00 besplatna večera – girice , limun , so , luk
(po statutu MAS-a obaveza svih organizatora moto susreta je da obezbedi besplatan obrok
motoristima)
18.00 – motorciklističke igre:
- obaranje ruku
- ispit spretnosti
- spora vožnja
- 19.00 – Neafirmisana rok grupa
- 20.00 – početak rok-koncerta
- 20.00 – rok-grupa “ŠLOG & WATT“
- 22.00 – rok-grupa “YU GRUPA“
- 00.00 – rok-grupa “THE NEIGHBORS “

Subota 04.05.2013.god.

08.00 – jutarnja kafa, doček motorista
10.30 – kretanje na izlet – Manastir KUVEŽDIN -Divoš
10.30 –12.00 – redovna kontrola, pranje, podmazivanje motora
14.00 – besplatan ručak – Paprikaš
16.00 – defile motorcikala ulicama grada
17.00 – povratak u kamp (AMSS) egzibicione vožnje – TRIAL
17.00 – motorciklističke igre:
- nadvlačenje konopca
- dobacivanje k. sa vodom
- “mokra” trka , dohvati pivo po klizavom lineleumu
18.00 – proglašenje pobednika i uručenje NAGRADE
19.00 – početak rok-koncerta
19.00 – rok-grupa “GAMBLERS”
22.00 – rok grupa “AC/DC tribute band ”
00.00 – rok grupa“TEXAS FLOOD“

Nedelja 05.05.2013. god.

10.00 – besplatan doručak – safalada , senf , majonez ren , jogurt , pogača, JAJA za uskrs
11.00 – rastanak do sledeće godine