SajamTurizma2014NS

Na 47. Međunarodnom sajmu turizma, koji je održava od 10. do 14. aprila na Novosadskom sajmu, svoju ponudu predstavila je i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica.

Turistička organizacija predstavila je bogatu ponudu grada, a ove godine, pored promocije kulturnog nasleđa i istorijskih obeležja grada, akcenat je stavljen na ruralni turizam i seoska domaćinstva.

Među brojnim prospektima namenjenim posetiocima Sajma, na štandu mitrovačke Turističke organizacije nalazila se i ponuda etno kuća i farmi. Tu su, takođe, informacije o manastirima, spomenicima kulture, ostacima starog rimskog grada, kao i niz drugih znamenitosti i manifestacija grada.

Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma, prvi put se održava u proleće, kako bi tur-operateri pre početka sezone ponudili prve letnje aranžmane. Osim sveobuhvatne turističke ponude i ekskluzivnih destinacija, Sajam je ponudio i bogat stručni program. Učestvovale su turističke agencije iz naše zemlje i celog regiona, turističke organizacije gradova i opština kao i organizatori kulturnih i zabavnih manifestacija iz cele Srbije.

Sajam turizma u Novom Sadu održava se zajedno sa Sajmom gastronomije i Sajmom vina, piva, rakije i kafe. Time je ponuda namenjena velikom broju posetilaca upotpunjena, kao sadržaji koji su deo turističkih programa Vojvodine i čitavog regiona.