Ukusno,
a bećarski
i sremački

Priroda, kultura i istorija oblikovali su i raznovrsnu kuhinju, zato u Sremu morate naučiti da uživate, ali natenane.

Salaši, čarde i vinski putevi na obodu gradskog područja pružaju mogućnost za gastronomski užitak, često kombinovan sa tradicionalnim, veselim seoskim svetkovinama. U ambijentu karakterističnom za vojvođanska seoska domaćinstva u hladu voćnjaka, uz tradicionalnu hranu i dobra vina, možete bar za trenutak usporiti vreme i uživati.

U Sremskoj Mitrovici i okolini se oduvek dobro jelo i to bez žurbe. Mnoštvo restorana zadovoljiće prohteve posetilaca, pa i onih sa najistančanijim ukusima. Možete se odlučiti za internacionalnu kuhinju, ali i za jela koja su na nedeljnim i slavskim trpezama Novosađana. Fuškogorska vina: rizling, neoplanta, semjon, sirmium, slankamenka, bermet služe se uz domaća jela. Gastronomska ponuda salaša i čardi na Dunavu oduvek je bila na glasu kao užitak koji se ne propušta.

Mesta u kojima možete sremački da uživate. Natenane.

U Sremu se dobro jede i pije. Bilo koje doba godine da izaberete za svoj dolazak, uživaćete u posebnom gastronomskom iskustvu. Otkrijte neka od mesta na kojima možete iskusiti bogatstvo ukusa i mirisa ove regije.

Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema

Ukoliko planirate putovanje na kojem ćete u isto vreme moći da osetite dodir istorije i prirode, onda ste na pravom putu u Sremsku Mitrovicu. Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema, pruža svakom gostu mogućnost da pronađe svoju posebnu priču. Ovde se epohe stapaju poput melodije koja se pred vašim očima proteže kroz umetnost, ukuse i pejzaže. Bez obzira da li ste odabrali da istražite tragove prošlih vremena ili da se prepustiti prirodi, svuda ćete naći zadivljujuću lepotu i pregršt iskustava koja čekaju da ih doživite.

Otvaramo vrata da okusite najfinije što imamo, kako bi vaša poseta postala neponovljiva priča. Jer Sremska Mitrovica je više od grada.