Sportska
strana Grada

Sportska tradicija ovoga grada verovatno je i najstarija u našoj zemlji, budući da su arheološka otkrića dokazala postojanje Hipodroma koji datira još iz antičkog doba Sirmiuma, a graničarska tradicija i stalni ratni sukobi koji su obeležili istoriju ovog kraja možda su i razlog što je streljaštvo najstariji sport u Sremskoj Mitrovici.

Poštovanje zaslužuje i činjenica da je prvi biciklistički klub osnovan pre više od sto godina. Davne 1919. god. osnovan je fudbalski klub “Građanski” iz koga je iznikao FK “Srem”. Uz neprikosovenu popularnost fudbalskog kluba “Srem” i košarkaškog kluba “Srem”, najtrofejniji mitrovački klub je Kajakaški klub “Val” koji je iznedrio brojne državne prvake i reprezentativce kao i članove Olimpijskih timova naše zemlje. Veliki doprinos razvoju atletike, ne samo u ovom kraju, dao je i Atletski klub “Sirmium” koji je odnegovao brojne uspešne atletičare “kraljice sportova”. Jedan od najstarijih klubova američkog fudbala u našoj zemlji je “Sirmium Legionaries” iz Sremske Mitrovice, koji je svojim osnivanjem i kontinuiranim nastupima u tek formiranoj ligi, udario temelje ovoga sporta u Srbiji. Zapažene uspehe postižu i karatisti, dizači tegova, bokseri, xudisti, odbojkaši, rukometaši i ostali, zahvaljujući kojima je Mitrovica svrstana u red vodećih sportskih sredina u zemlji.

Mitrovica se može pohvaliti prvim i jedinim atletskim stadionom u Srbiji, kao i prvoizgrađenim terenom za fudbal sa veštačkom travom (mini pich), ali i desetinama novih sportskih terena koja zadovoljavaju najstrože standarde u ovoj oblasti. Dve savremene balon hale unapredile su sport u seoskim sredinama – Kuzminu i Martincima. Imajući u vidu Mitrovicu kao značajan sportski centar u zemlji, i grad na Savi je dobio tu čast da bude suorganizator Univerzijade 2009. godine, koja će se održati u Beogradu. Tako će za potrebe ovog tajkmičenja i Poslovno-sportski centar “Pinki”, najveća sportska dvorana u Sremu, biti kompletno renovirana.

Sportski tereni na teritoriji
Grada Sremska Mitrovica

Bavljenje sportom nema za cilj samo stvaranje takmičara i osvajanje medalja, već promovisanje i stvaranje zdravog okruženja.
Gradski bazen

Gradski bazen

U 2016.godini započeta je izgradnja najznačajnijeg sportskog objekta u Sremskoj …

PSC „Pinki“

PSC „Pinki“

Jedno od najlepših i, pored velike sale, najviše korišćenih mesta …

Atletski stadion

Atletski stadion

Dati tip stadiona zadovoljava i dobija sertifikat za odrzavanje …

Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema

Ukoliko planirate putovanje na kojem ćete u isto vreme moći da osetite dodir istorije i prirode, onda ste na pravom putu u Sremsku Mitrovicu. Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema, pruža svakom gostu mogućnost da pronađe svoju posebnu priču. Ovde se epohe stapaju poput melodije koja se pred vašim očima proteže kroz umetnost, ukuse i pejzaže. Bez obzira da li ste odabrali da istražite tragove prošlih vremena ili da se prepustiti prirodi, svuda ćete naći zadivljujuću lepotu i pregršt iskustava koja čekaju da ih doživite.

Otvaramo vrata da okusite najfinije što imamo, kako bi vaša poseta postala neponovljiva priča. Jer Sremska Mitrovica je više od grada.