Sportski tereni

Stadion FK „Radnički“

Stadion
Fudbalskog kluba
Radnički

Fudbalski klub “Radnički” iz Sremske Mitrovice osnovan je 15. aprila 1922. godine u starom industrijsko – radničkom naselju poznatom kao Xesna, odnosno “29. novembar”. U “Radničkom” je po osnivanju mahom igrala omladina svih nacionalnosti zaposlena u Fabrici za preradu drveta “Mitrošper”. Tokom posleratnih godina klub se suočavao sa brojnim problemima, međutim, on je opstajao, odolevao raznim (ne)prilikama i postizao zapažene rezultate u rangovima u kojima je nastupao, a najčešće u Sremskoj ligi koju je tri puta osvajao (1956/57, 1965/66, i 1988/89. godine).

Preokret u radu kluba, kao i njegov veliki uspon desio se 2011. godine kada je lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem uzela klub pod svoje okrilje. Kruna te saradnje je ulazak u Srpsku ligu gde je “Radnički” proveo nekoliko godina i stabilnom igrom tabao sebi put i za stepenik više. Za to vreme uređen je i modernizovan stadion. Pre tri sezone klub je zakoračio u Prvu ligu Srbije i tako zlatnim slovima ispisao još jednu stranicu u svojoj dugoj istoriji.

Trenutno, dok seniorski tim nastupa u drugom po jačini rangu u državi, mlađe kategorije – pioniri, kadeti i omladinci beleže nastupe u kvalitetnim ligama Vojvodine.

Poslednjih godina dosta se ulagalo u infrastrukturu na samom stadionu „Radničkog“, a teren se smatra jednim od najboljih u Mozzart Bet Prvoj ligi, međutim uskoro će klub dobiti novi dom, s obzirom da je završena projektna dokumentacija za izgradnju gradskog stadiona koji će biti smešten na lokaciji gde se trenutno nalazi Hipodrom u Sremskoj Mitrovici.

Sportski tereni na teritoriji
Grada Sremska Mitrovica

Bavljenje sportom nema za cilj samo stvaranje takmičara i osvajanje medalja, već promovisanje i stvaranje zdravog okruženja.
Gradski bazen

Gradski bazen

U 2016.godini započeta je izgradnja najznačajnijeg sportskog objekta u Sremskoj …

PSC „Pinki“

PSC „Pinki“

Jedno od najlepših i, pored velike sale, najviše korišćenih mesta …

Atletski stadion

Atletski stadion

Dati tip stadiona zadovoljava i dobija sertifikat za odrzavanje …

Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema

Ukoliko planirate putovanje na kojem ćete u isto vreme moći da osetite dodir istorije i prirode, onda ste na pravom putu u Sremsku Mitrovicu. Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema, pruža svakom gostu mogućnost da pronađe svoju posebnu priču. Ovde se epohe stapaju poput melodije koja se pred vašim očima proteže kroz umetnost, ukuse i pejzaže. Bez obzira da li ste odabrali da istražite tragove prošlih vremena ili da se prepustiti prirodi, svuda ćete naći zadivljujuću lepotu i pregršt iskustava koja čekaju da ih doživite.

Otvaramo vrata da okusite najfinije što imamo, kako bi vaša poseta postala neponovljiva priča. Jer Sremska Mitrovica je više od grada.