Sportski tereni

Stadion FK „Srem“

Stadion
Fudbalskog kluba
Srem

Fudbalski klub Srem je fudbalski klub iz Sremske Mitrovice, Srbija. Klub je osnovan 1919. i trenutno se takmiči u Gradskoj fudbalskoj ligi Sremske Mitrovice (grupa B), poslednjem takmičarskom nivou srpskog fudbala.

Jedan je od najuspešnijih fudbalskih klubova iz Srema, i najuspešniji fudbalski klub iz Sremske Mitrovice sa dugom i bogatom tradicijom. Prvi ulazak u drugi rang jugoslovenskog fudbalskog takmičenja Drugu ligu klub je ostvario u leto 1956. godine i u njoj se takmičio narednih deset godina (do leta 1966. godine) kada je ispao u Srpsku ligu- severna grupa. Najbolji plasman u tih deset godina bila su dva puta osovojeno četvrto mesto (sezone 1960/61. i 1961/62.). Odmah nakon ispadanja u treći rang, FK Srem osvaja prvo mesto sa upisanih 49 bodova na svom kontu, pet više od prvog pratioca RFK Novi Sad.

Brzi povratak kluba u Drugu ligu nije bio toliko uspešan. U prvoj sezoni FK Srem osvaja trinaesto mesto (od 18 klubova), dok se u drugoj (sezona 1968/69) našao prvi ispod crte (15. mesto od 16 klubova učesnika).

U nižem rangu (Trećoj ligi) u prvoj sezoni FK Srem završava sezonu na drugoj pozici sa 45 bodova, osam manje od prvoplasiranog kulskog Xajduka, da bi u drugoj sezoni, ubedljivo prošao prvi kroz cilj. Ovoga puta povratak mitrovačkih „crno-beli“ bio je samo jednu sezonu u Drugoj ligi (1971/72) kada će se vratiti Trećem fudbalskom rangu takmičenja i u njemu ostati narednih četrnaest godina (leta 1986. godine FK Srem je ispao u četvrti rang – Sremsku zonu. Odmah nakon ispadanja FK Srem osvaja četvrtui rang i ekspresno se vraća u trećeligaški karavan).

Iako je osvojio šesto mesto na tabeli Treće lige (sezona 1987/88.), nakon reorganizacije jugoslovenskog fudbala „crno-beli“ iz Sremske Mitrovice od leta 1988. godine sele se u veoma jaku Vojvođansku ligu (četvrti fudbalski rang). U njoj će provesti naredne tri sezone kada će od leta 1991. ponovo postati članovi trećeg ranga – Severne grupa Srpske lige.

Od leta 2004. godine FK Srem je ponovo učesnik drugoligaškog karavana, i u njemu ostaje narednih osam godina, do leta 2012. kada je kao poslednjeplasirani klub Druge lige Srbije sa 20 bodova morao u niži rang. U nižem rangu Srpskoj ligi Vojvodina klub je nastavio sa posrćanjem, pa je u sezoni 2012/13. kao poslednjeplasirani klub na tabeli (28 bodova) morao u četvrti rang – Vojvođansku ligu zapad.

Kada je klub ispao u Vojvođansku ligu Zapad, leta 2013. godine prestao je da postoji. Iako je žreban za „vojvođanski zapad“ klub se nije pojavio na odigravanje prva dva kola (kao domaćin protiv FK Vrbas i kao gost u Prigrevici, protiv tadašnjeg PIK-a) klub je suspendovan iz takmičenja.

Nakon pet godine pauze, od leta 2018. godine FK Srem je ponovo u takmičarskom fudbalu krenuvši od najnižeg stepena takmičenja, Gradske fudbalske lige Sremske Mitrovice.

Sportski tereni na teritoriji
Grada Sremska Mitrovica

Bavljenje sportom nema za cilj samo stvaranje takmičara i osvajanje medalja, već promovisanje i stvaranje zdravog okruženja.
Gradski bazen

Gradski bazen

U 2016.godini započeta je izgradnja najznačajnijeg sportskog objekta u Sremskoj …

PSC „Pinki“

PSC „Pinki“

Jedno od najlepših i, pored velike sale, najviše korišćenih mesta …

Atletski stadion

Atletski stadion

Dati tip stadiona zadovoljava i dobija sertifikat za odrzavanje …

Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema

Ukoliko planirate putovanje na kojem ćete u isto vreme moći da osetite dodir istorije i prirode, onda ste na pravom putu u Sremsku Mitrovicu. Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema, pruža svakom gostu mogućnost da pronađe svoju posebnu priču. Ovde se epohe stapaju poput melodije koja se pred vašim očima proteže kroz umetnost, ukuse i pejzaže. Bez obzira da li ste odabrali da istražite tragove prošlih vremena ili da se prepustiti prirodi, svuda ćete naći zadivljujuću lepotu i pregršt iskustava koja čekaju da ih doživite.

Otvaramo vrata da okusite najfinije što imamo, kako bi vaša poseta postala neponovljiva priča. Jer Sremska Mitrovica je više od grada.