Sportski tereni

Atletski stadion

Atletski stadion

Radovi na izgradnji prvog atletskog stadiona u Srbiji sa lokacijom u Sremskoj Mitrovici započeli su 18.septembra 2005. godine. Projektom je predviđena izgradnja stadiona II konstruktivne kategorije prema pravilima IAAF koji podrazumeva standardnu atletsku stazu od 400m sa 8 traka, duplim borilištima za kuglu, disk, kladivo, dalj, troskok, vis i motku te pomoćnim borilištima i prostorom za zagrevanje sa površinama pod tartan podlogom. Dati tip stadiona zadovoljava i dobija sertifikat za odrzavanje i najznacajnijih međunarodnih atletskih takmičenja ranga svetskih kupova, kupova Evrope, regionalnih igara tipa Mediteranskih igara itd.

Radovi su završeni u junu mesecu 2006. godine nakon čega su na Atletskom stadionu započela prva takmičenja.

Godine 2008. Grad Sremska Mitrovica osniva ustanovu “Atletski stadion” sa ciljem promocije i unapređenja fizičke kulture i sporta uopšte a posebno atletike kao bazičnog sporta, ali i upravljanja, održavanja, opremanja i staranja o atletskom stadionu. Za prvog direktora Ustanove “Atletski stadion” imenovan je Zoran Maksimović, diplomirani ekonomista iz Sremske Mitrovice, inače međunarodni atletski sudija.

Atletski stadion dom je mnogih atletskih klubova ali i mesto na kojem su obarani mnogi nacionalni, evropski i svetski rekordi, kao i mesto na kojem su slavu gradili brojni evropski i svetski atletski prvaci.

Sportski tereni na teritoriji
Grada Sremska Mitrovica

Bavljenje sportom nema za cilj samo stvaranje takmičara i osvajanje medalja, već promovisanje i stvaranje zdravog okruženja.
Gradski bazen

Gradski bazen

U 2016.godini započeta je izgradnja najznačajnijeg sportskog objekta u Sremskoj …

PSC „Pinki“

PSC „Pinki“

Jedno od najlepših i, pored velike sale, najviše korišćenih mesta …

Atletski stadion

Atletski stadion

Dati tip stadiona zadovoljava i dobija sertifikat za odrzavanje …

Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema

Ukoliko planirate putovanje na kojem ćete u isto vreme moći da osetite dodir istorije i prirode, onda ste na pravom putu u Sremsku Mitrovicu. Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema, pruža svakom gostu mogućnost da pronađe svoju posebnu priču. Ovde se epohe stapaju poput melodije koja se pred vašim očima proteže kroz umetnost, ukuse i pejzaže. Bez obzira da li ste odabrali da istražite tragove prošlih vremena ili da se prepustiti prirodi, svuda ćete naći zadivljujuću lepotu i pregršt iskustava koja čekaju da ih doživite.

Otvaramo vrata da okusite najfinije što imamo, kako bi vaša poseta postala neponovljiva priča. Jer Sremska Mitrovica je više od grada.