Atrakcije, Manifestacije

Vinski park

Vinski park

Kad se spoje
vinski i svinjski Srem

Svake godine u Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici više od 120 vinarija iz Srbije, regiona i šire predstavi oko 1000 vrhunskih vina. Osim vina, gosti festivala imaju priliku da isprobaju vrhunske delikatesne prehrambene proizvode, koji se na tržištu izdvajaju svojim kvalitetom i autentičnošću.

Najveći
vinski festival
u Srbiji

Vinski park je vrhunski gastro događaj koji okuplja domaće istaknute proizvođače. U prelepom ambijentu centralnog gradskog parka u Sremskoj Mitrovici, među klasičnim građevinama iz 18. i 19. veka i uz šuštanje vode iz fontane, Vinski park poseti više od pet hiljada ljudi za samo jedno veče.

Vinski park je osmišljen kao prostor za razmenu iskustva i poznavanje dobrog ukusa, a centralni Gradski park će biti pretvoren u Vinski, a svake godine gastronomija jedne zemlje biva odabrana da bude domaćin ovog festivala.

Vinski park se u Sremskoj Mitrovici održava od 2017. godine i vrlo brzo je postao jedna od najznačajnijih manifestacija iz grada na Savi. Grad Sremska Mitrovica je zadovoljna ima šta da ponudi u turističkom smislu, i kroz svoj istorijsko kulturni potencijal, ali i kroz velike manifestacije koje Grad organizuje.

Stotinak štandova s vinima i delikatesima, te veliki broj posetilaca ispune Gradski park našeg mirnog sremačkog gradića i stvore ugodan ambijent za lepo vinsko iskustvo prošarano koncertnim nastupima i veselom atmosferom.

Kada je reč o gastro ponudu, posetioci će uživati u sirevima, mesnim prerađevinama, ajvarima i ostalim proizvodima 20 malih proizvođača koji se na tržištu izdvajaju svojom autentičnošću i kvalitetom.

Odmah se nameće zaključak da je među dostignućima Vinskog parka i to što je organizator u Sremsku Mitrovicu uspeo da dovede mnoge značajne vinarije nastale u poslednjih par decenija, od Vinarije Zvonko Bogdan sa severa, preko Deurića, Temeta, Cilića, Matalj, Virtusa, Despotike, pa sve do župske Vino Budimir i Doje iz Toplice. A kada se tome dodaju i vinarije koje su praktično počele čitavu tu priču o srpskom vinskom preporodu s početka devedesetih godina prošlog veka, te mnoštvo mladih vinarija koje s razlogom traže svoje mesto na tržištu, onda se mirne duše može zaključiti kako je manifestacija ponudila pouzdan presek onoga šta se dešava na aktuelnoj srpskoj vinskoj sceni.

Priče iz Sremske Mitrovice

Inspiraciju za svoje putovanje pronađite u pričama iz našeg grada.
Srpski dom

Srpski dom

Srpski dom je zgrada koja svojim položajem, razmerama i stilom …

Sunčani sat

Sunčani sat

Sunčani sat je samo jedan od velikog broja vrednih monumentalnih …

Spomen groblje

Spomen groblje

Pored sremskomitrovačkog pravoslavnog groblja Nemci i ustaše su od 1941. …

Marko Aurelije

Marko Aurelije

Marko Aurelije bio je 16. i poslednji rimski car koji …

Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema

Ukoliko planirate putovanje na kojem ćete u isto vreme moći da osetite dodir istorije i prirode, onda ste na pravom putu u Sremsku Mitrovicu. Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema, pruža svakom gostu mogućnost da pronađe svoju posebnu priču. Ovde se epohe stapaju poput melodije koja se pred vašim očima proteže kroz umetnost, ukuse i pejzaže. Bez obzira da li ste odabrali da istražite tragove prošlih vremena ili da se prepustiti prirodi, svuda ćete naći zadivljujuću lepotu i pregršt iskustava koja čekaju da ih doživite.

Otvaramo vrata da okusite najfinije što imamo, kako bi vaša poseta postala neponovljiva priča. Jer Sremska Mitrovica je više od grada.