Seoska domaćinstva i salaši

Domaćinstvo ,,Lekin salaš”

Domaćinstvo
Lekin salaš

Jezero Lekin Salaš se nalazi u blizini Sremske Mitrovice i nudi različite vrste ribe: šaran (divljak), amur, som, smuđ i bela riba. Ovaj turistički kompleks obuhvata dva spojena jezera, sa mogućnošću sportskog ribolova, restoran sa terasom i objekat u kome je predviđen smeštaj gostiju koji žele ovde da prenoće.Ribnjak je sam po sebi polu divlji jer ima dosta šarana vretenara koji se kreće od kilograma do 20 kila i on se najviše peca.

Babuška, deverika,amur i smuđ se svake godine poribljavaju u zadnjih 5 godina u skladu sa površinom vode. Što se mesta tiče, Jezero Lekin Salaš se nalazi na novom putu Sremska Mitrovica-Šabac na kilometar od Mitrovačkog mosta. Kada se pređe most na Savi (most preko kojeg se odvija drumski saobraćaj), nakon 1,5 km, skreće se levo (postoji info tabla) i potom se vozi još oko 2 km kroz polja, solidnim zemljanim putem.

Na jezeru je zabranjeno noćno pecanje osim u slučajevima višednevnog boravka. Takodje zabraneno je pecanje na tkz. balerinu.

Radno vreme jezera je leti od 6:00 do 20:00 časova. Zimi od 8:00 do 16 časova.

Jezero Lekin šalaš poseduje i restoran sa vrlo povoljnim cenama. Restoran nude razne specijalitete od ribe i druge vrste mesa. Ribolovci se ovde mogu odmoriti za vreme pecanja uz prelep ambijent i gostoprimstvo domaćina.

Na Lekinom salašu često se organizju šaranska takmičenja.

Seoska turistička domaćinstva i salaši

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu i običaje ljudi koji tamo žive. Ono što ih sve povezuje su čist vazduh, mir i tišina, domaća hrana i netaknuta priroda u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled.
Lepina Avlija

Lepina Avlija

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem …

Kuća Amanet

Kuća Amanet

Kuća Amanet nalazi se u selu Zasavica II, nedaleko od …

Imperator Kvintil

Imperator Kvintil

Na padinama fruške gore, ušuškano pored naselja Ležimir nalazi se …

Vila Davidović

Vila Davidović

Smeštena na jugozapadnim obroncima Fruške Gore, dovoljno daleko od urbane …

Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema

Ukoliko planirate putovanje na kojem ćete u isto vreme moći da osetite dodir istorije i prirode, onda ste na pravom putu u Sremsku Mitrovicu. Sremska Mitrovica, neodoljiva duša Srema, pruža svakom gostu mogućnost da pronađe svoju posebnu priču. Ovde se epohe stapaju poput melodije koja se pred vašim očima proteže kroz umetnost, ukuse i pejzaže. Bez obzira da li ste odabrali da istražite tragove prošlih vremena ili da se prepustiti prirodi, svuda ćete naći zadivljujuću lepotu i pregršt iskustava koja čekaju da ih doživite.

Otvaramo vrata da okusite najfinije što imamo, kako bi vaša poseta postala neponovljiva priča. Jer Sremska Mitrovica je više od grada.