Ustanove kulture

Centar za kulturu ,,Sirmium Art’’

Centar za kulturu ,,Sirmium Art’’

Centar za kulturu “Sirmiumart” je po broju članova koje okuplja i čiju umetničku delatnost organizuje i usmerava, jedna od najznačajnih ustanova kulture u Sremskoj Mitrovici. U okviru njega, između ostalih deluju: hor “Sirmium cantorum”, Tamburaški orkestar “Sirmium”, Folklorni ansambl “Branko Radičević”, “Narodni orkestar” i mnogi drugi. Istoriju ovoga kraja vredno beleži i čuva Istorijski arhiv “Srem” zahvaljujući kome su arhivska građa i dokumenti stari vekovima ostali sačuvani od zaborava i dostupni svim građanima koji žele da se upoznaju sa sopstvenom tradicijom na koju mogu biti više no ponosni.

Centar kulture i umetnosti

Centar za kulturu „SIRMIUMART“ osnovan je 1971. godine kao ustanova kulture koja je objedinila do tada postojeće muzičke aktivnosti u gradu Sremskoj Mitrovici. Osnovna delatnost „SIRMIUMART“ a je organizovanje i razvijanje muzičke, scenske i poetske delatnosti dece i mladih kroz rad organizacionih jedinica, a i realizovanje programa kulturno umetničkog stvaralaštva i zabavnog života: organizacija koncerata, književnih večeri, izložbi i izdavačka delatnost.

Svojim programskim opredeljenjem Centar za kulturu deluje na svim područjima kulturnih i umetničkih zbivanja i na afirmaciji umetničkog potencijala našeg grada; afirmiše i prezentuje razne umetničke trendove. Podjednako bitna delatnost „SIRMIUMART“ a je i negovanje amaterizma i što veće angažovanje mladih u kulturno umetničkom životu.

Znameniti mitrovčani

Ukoliko želite malo bolje da upoznate Sremsku MItrovicu, nađite nekog da Vam priča o ljudima po kojima su nazvane gradske ulice.

Hight Quality Materials

In a professional context it often happens that private or corporate clients corder a publication to be made and presented.

Nezapisane tajne

Skrivena Sremska Mitrovica

Otkrijte malo poznate stvari o ovom lepom vojvođanskom gradu.

Ustanove kulture

Sremska Mitrovica je zahvaljujući bogatoj istoriji ovog kraja budućim naraštajima ostavila dragocene spomenike, od kojih neki predstavljaju unikatni deo svetske kulturne baštine.
Muzej Srema

Muzej Srema

Zlatni avarski pojas, Sunčani sat, nebrojeni nalazi antičkog Sirmijuma na …

Poseta iz prve ruke

Valuta za plaćanje

All the lorem ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary.

Dolazak u Srbiju

Consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical.

Komunikacija

Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose.

Udaljenosti

It was popularised in the 60s with the release of Letraset sheets containing lorem passages.